Nyt löytyi jotain… ei ehkä elämää suurempaa mutta normi pihviä suurempaa ainakin.
Tomahawkpihvi on jenkkityyliin leikattu naudan kyljys pitkällä kylkiluulla.
Painoa yhdelle pihville tulee kilosta puoleentoista.
Tämän kirvespihvin hain Prismasta ja kilohinta oli alle kaksikymppiä.
Hyväksi tämän tekee muutaman viikon raakakypsennys ja tietysti se että liha on sopivan marmonoitunutta entrecotea rotukarjasta (Hereford, Aberdeen Angnus ja Limousin)

– Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen aloitusta.
– Rouhi myllystä hieman merisuolaa ja mustapippuria mutta älä liiottele. Pihvi itsessään on jo niin hyvän makuinen joten älä peitä lihan makua liialla maustamisella.
– Ota kuumassa grillissä hyvä paistopinta pihvin kummalekin puolelle.
– Vähennä grillissä lämpö alle 200 asteeseen ja kääntele noin viiden minuutin välein.
– Kun pihvin sisälämpötila on 60 astetta niin ota pois ja anna vetäytyä 10 – 15 minuuttia.
– Leikkaa lihasta ohuita siivuja.

Koska pihvissä on paljon rasvaa niin se aiheuttaa grillissä ylimääräisiä liekkejä joka on vain hyvä asia.
Lihan pinta karamellisoituu hyvin kunhan pitää sen pois pahimmista liekeistä. Palanut pihvi on eri asia kuin karamellisoitunut.

Lopuksi voisin sanoa että tämä oli yksi parhaimmista grillilihoista mitä olen grillannut.

Suosittelen ehdottomasti.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti