Rapea Porsaankylki

 

Porsaan ribsejä on tullut tehtyä enemmänkin mutta porsaan kylkeä en ole itse koskaan tehnyt joten nyt siis possun kyljet uunniin.
Reseptejä selasin netistä ja suurimman vaikutuksen teki Sikke Sumarin ohje eli siitä pienillä muutoksilla tein omanlaiseni.

n.1kg     Porsaankylkeä kamaralla
1 litra         Omenamehua
10          Valkosipulin kynttä
1pnt           Timjamia
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Mustapippuria myllystä

Ota kylki huoneenlämpöön noin tunti ennen uuniin laittoa.
Laita uuni 150 asteeseen.
Leikkaa kyljestä noin 2cm leveitä siivuja (poikittain)
Tee viiltoja kamarapuolelle mutta älä viillä lihaan asti.
Hiero öljyä paloihin ja mausta kummaltakin puolelta suolalla ja mustapippurilla.
Ota sopivan kokoinen uunivuoka johon kylkipalat mahtuvat ja laita pohjalle hieman öljyä, tuoretta timjamia reilusti ja pilko valkosipulin kynnet mukaan.
Asettele lihat kamarapuoli alaspäin vuokaan ja kaada omenamuhua niin että lihat lähes peittyvät.
Se kuinka paljon tarvitaan omenamehua riippuu siitä kuinka iso uunivuoka sinulla on käytössä.

Laita uunivuuan päälle löyhästi folio ja sitten uunniin noin 1,5 tunniksi jonka jälkeen ota folio pois ja anna olla vielä puoli tuntia uunissa.
Seuraavaksi ota lihat pois vuuasta ja kaada nesteet, valkosipulit ja timjamit pieneen kattilaan.
Asettele lihat takaisin vuokaan mutta nyt kamara puoli ylöspäin.
Sivele kamara öljyllä ja lisää merisuolaa päälle.
Käännä uunista lämmöt 240 asteeseen ja laita lihat takaisin uuniin.
Kamaran kypsyminen tapahtuu yllättävänkin nopeasti eli kannattaa katsoa ettei kyljet pääse palamaan.
Kun kamara alkaa näyttämään rapean hyvältä ota lihat pois uunista ja anna hieman jäähtyä.
Käännä kylkipalat kamarapuoli leikkulautaan päin ja leikkaa noin sentin kokoisia paloja.
Itse jätin tarkoituksella palat isommiksi.
Liemestä saat tehtyä kastikkeen lisäämällä kanalientä ja keittämällä lientä hieman kasaan.
Lopuksi siivilöit liemen.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Rapea PorsaankylkiAdd yours →

Kirjoita kommentti