Tilasimme veljeni kanssa Bosgårdin kartanosta luomulihaa jota he kasvattavat Charolaiskarjasta Porvoossa. Lihat tulivat kätevästi kotiovelle pakattuna vacuumiin ja lasku perässä.
bosgard.charolais
6 kg jauhelihaa, 6kg ulkofilettä, 2kg entrecotea ja 2,5kg kuvetta eli flanksteakia.
Lihat oli leikattu ruhosta ja laitettu vacuumiin elokuun alussa joten nyt raakakypsennämme niitä 2-4 asteisessa jääkaapissa vähintään kolme viikkoa jotta saamme ne mureutettua. Tämän jälkeen lihat laitetaan vielä pakkaseen. Ainakin ne mitkä ei heti pääse grilliin.

Jauhelihaa pääsin jo kokeilemaan ja tottakai hampurilaisissa. Heti huomasin että liha oli erittäin laadukasta joten en maustanut sitä niin paljon kuin yleensä. Halusin myös lihan maistuvan pihvissä. Koska jauheliha näytti että siinä ei rasvaa ole paljon niin paistoin mukaan myös pekonia.
Yllätys oli suuri kun haukkasimme ensimmäiset palat… hyvää oli mutta jotain jäi puuttumaan.
Koska lihaa oli varattu tähän enemmän kuin tarpeeksi niin seuraavana päivänä uusi kokeilu ja hieman lisää mausteita pihvin päälle… parempi mutta ei vieläkään sellainen maku mitä olin hakenut.
Tässä vaiheessa lihaa oli jäljellä enää kahteen pihviin ja kun tulimme kotiin mökiltä jossa meitä odotti tyhjä jääkaappi, niin päätimme että paistamme pihvit ja sekoitamme niihin reilusti mausteita, suolaa ja pippurisekoitusta sekä hieman currya.
Sämpylä, väliin pihvi ja ketsuppia, ei muuta… paras hampurilainen maultaan mitä olen koskaan syönnyt. Aivan loistava.
Nyt täytyy uskoa että hampurilaisissa vähemmän on enemmän eli pekonit, tomaatit, suolakurkut, majoneesit ja sipulit vievät vain makua hyvä laatuisesta pihvilihasta.

Laitan myöhemmin tänne miten näiden muiden lihojen kanssa onnistuu kunhan saadaan ne mureutettua. Alkaa kylläkin kesä loppua kesken tuollaiseen lihamäärään mutta ei muuta kuin flanksteakin valmistusohjeita etsimään =)

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *