Viikonlopulle oli tarkoitus tehdä jotain erikoista ruokaa kun lähdettiin mökille ja ostokset tehtiin Mäntsälän Lidlissä. Olin lukenut jostain Lidlin raaka-kypsytetyistä lihoista joten ei kun Rib Eye Steak paketti mukaan ja mökille.
Lopullinen tulos yllätti positiivisesti varsinkin lihan kohdalla. Makurasvalla höystetty pihvi oli uskomattoman hyvä ja murea. Suosittelen ehdottomasti.
4 hengelle
4 kpl Lidlin Rib Eye Steak pihvejä
n.600g Bataattia (3 keskikokoista)
n. 100g Palsternakkaa
1 kpl Shalottisipulia
3 kpl Valkosipulin kynttä
2 dl Punaviiniä
2 dl Lihalientä
1-2 dl. Kermaa
3 rkl Voita
2 tlk Sokeria
Timjamia
Suolaa ja Pippuria oman maun mukaan
Bataattipyree:
Pilko bataatti sekä palsternakka pieniksi kuutioiksi.
Laita pannulle pari ruokalusikallista voita ja kuumenna pannu kuumaksi.
Laita bataatit ja palsternakat pannulle ja hauduta ne kannen alla pehmeiksi.
Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
Soseuta juurekset ja lisää samalla kermaa niin että juuresmassa muuttuu hieman juoksevammaksi.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Punaviinikastike:
Pilko valkosipuli ja sipuli ja kuullota mutta älä ruskista.
Kaada pannulle noin puolet punaviinistä sekä 2dl lihalientä.
Mausta timjamilla ja pippurilla.
Keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä niin että siitä on noin puolet jäljellä.
Siivilöi liemi.
Lisää loput punaviinit ja sokeri liemeen ja anna porista pannulla muutama minuutti.
Lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan.
Lisää voita parissa kolmessa erässä ja anna hautua muutama minuutti.
Rib Eye Pihvit:
Ota pihvit puoli tuntia ennen huoneen lämpöön.
Laita pannulle voita ja paista pihvejä n. minuutti per puoli kovalla lämmöllä.
Laske hieman lämpöä ja paista n. 2 minuuttia per puoli niin saat pihvit mediumina.
Anna vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.