600g Porsaan sisäfilettä (maustamaton)
Merisuolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä/Voita paistamiseen
Kuorrutus lihalle:
n.50g Paahdettuja Pistaasipähkinöitä
1 pala Vaaleaa leipää
2 rkl Oliiviöljyä
2 tl Raastettua sitruunankuorta
2 tl Juoksevaa Hunajaa
Chilirouhetta
Suolaa
Mustapippuria
Aloita ottamalla liha huoneenlämpöön tunti ennen aloitusta.
Laita uuni päälle 175 asteeseen.
Lisää pistaasit, leipä pieninä paloina, chilit ja mausteet tehosekoittimeen (tai mortteliin)
Rouhi ainekset pieniksi.
Lisää öljy, hunaja sekä sitruunankuori sekaan.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Ota liha ja sivele oliiviöljyä vähän päälle.
Mausta suolalla ja pippurilla mutta muista että myös kuorrutteessa on mausteita.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista lihaan hyvä paistopinta.
Ota liha pannulta leivinpaperin päälle ja hiero kuorrute lihan pintaan tasaisesti joka puolelle.
Nosta file uunivuokaan ja anna olla uunissa noin 35 minuuttia.
Parhaimpaan tulokseen pääset kun käytät lihalämpömittaria.
Kun mittari näyttää lihan sisälämpötilaksi 70 astetta niin ota file uunista ulos ja kääri folioon 10 – 15 minuutiksi.
Lopuksi leikkaa sopivia siivuja lautaselle.
Tämän kanssa sopii esim. paistetut perunat ja salaatti.
Itse tein samaan aikaan uunissa Hasselbackanperunat joka muuten toimi hyvin possun kanssa mutta ne eivät ehtineet kypsyä samassa ajassa porsaan kanssa vaan jäivät hieman raaoiksi.
Suosittelen kokeilemaan, sillä pistaasi toimi possun makuparina paremmin kuin hyvin.