Pistaasikuorrutettu Porsaan Sisäfile

Löysin tämän 10 vuotta sitten internetin kätköihin unohdetun reseptin Yhteishyvän sivuilta ja olihan tuo pakko kokeilla miten pistaasi ja possu sopii yhteen.
Nämä siis käyt hakemassa kaupasta ennen aloitusta:

600g      Porsaan sisäfilettä (maustamaton)
Merisuolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä/Voita paistamiseen

Kuorrutus lihalle:
n.50g     Paahdettuja Pistaasipähkinöitä
1 pala         Vaaleaa leipää
2 rkl       Oliiviöljyä
2 tl              Raastettua sitruunankuorta
2 tl          Juoksevaa Hunajaa
Chilirouhetta
Suolaa
Mustapippuria

Aloita ottamalla liha huoneenlämpöön tunti ennen aloitusta.
Laita uuni päälle 175 asteeseen.
Lisää pistaasit, leipä pieninä paloina, chilit ja mausteet tehosekoittimeen (tai mortteliin)
Rouhi ainekset pieniksi.
Lisää öljy, hunaja sekä sitruunankuori sekaan.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Ota liha ja sivele oliiviöljyä vähän päälle.
Mausta suolalla ja pippurilla mutta muista että myös kuorrutteessa on mausteita.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista lihaan hyvä paistopinta.
Ota liha pannulta leivinpaperin päälle ja hiero kuorrute lihan pintaan tasaisesti joka puolelle.
Nosta file uunivuokaan ja anna olla uunissa noin 35 minuuttia.
Parhaimpaan tulokseen pääset kun käytät lihalämpömittaria.
Kun mittari näyttää lihan sisälämpötilaksi 70 astetta niin ota file uunista ulos ja kääri folioon 10 – 15 minuutiksi.
Lopuksi leikkaa sopivia siivuja lautaselle.
Tämän kanssa sopii esim. paistetut perunat ja salaatti.
Itse tein samaan aikaan uunissa Hasselbackanperunat joka muuten toimi hyvin possun kanssa mutta ne eivät ehtineet kypsyä samassa ajassa porsaan kanssa vaan jäivät hieman raaoiksi.
Suosittelen kokeilemaan, sillä pistaasi toimi possun makuparina paremmin kuin hyvin.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Pistaasikuorrutettu Porsaan SisäfileAdd yours →

Kirjoita kommentti