Porsaankyljykset grillissä

Alkuun pientä tietoiskua porsaankyljyksistä.
Yleensä kun kauppojen lihatiskillä myydään porsaankyljyksiä joissa on rasvaa vain ulkoreunassa mutta itse liha on nätin punertavaa niin silloin kyseessä on porsaan ulkofilettä jossa on luu mukana.
Näissä kyljyksissä ei juurikaan ole sitä rasvaa jota tarvitaan jotta kyljyksistä saataisiin meheviä ja mureita varsinkaan grillissä.
Jos taas löydät kyljyksiä joissa on marmorisoitua rasvaa lihan sisäsällä niin kyseessä on joko porsaan niskasta tai lavasta leikattu pala joka toimii grillattuna kuin junan vessa.

Mäntsälän Citymarketista löytyi näitä sopivan rasvaisia kyljyksiä joten grilli kuumaksi ja valmistelemaan lihoja grillaus kuntoon.
Kyljykset puolituntia aikaisemmin huoneen lämpöön.
Myllystä hieman merisuolaa ja joko Bbq-maustetta tai mustapippuria kyljyksien pintaan.
Olin juuri ostanut Poppamiehen hampurilais/ribs kuivamaustetta joten nyt otin sen kokeiluun.
Grilli kannattaa alkuun lämmittää aika kuumaksi jotta kyljykseen saa hyvän paistopinnan.
Kyljys siis kuumaan grilliin noin 3-4 minuutiksi ja sama kyljyksen toiselle puolelle.
Nyt lämpöjä pienemmälle ja kyljyksen voi laittaa ylemmälle tasolle kypsymään.

Minulla oli lihalämpömittari käytössä ja kun mittari näytti 69 astetta otin kyljyksen pois grillistä ja folioon lepäämään 10 minuutiksi.
Lihan rasva oli sulanut täydellisesti makua antamaan ja Poppamiehen mausteseos toimi kyljykselle kuin nenä päähän… suosittelen.
Jos olisin tehnyt kyljyksen pannulla/uunissa niin silloin parhaimman tuloksen olisi saanut paneroimalla kyljykset jauhoissa.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Porsaankyljykset grillissäAdd yours →

Kirjoita kommentti