Ramen keitto porsaanlihalla

Olen pitkään ihastellut instassa kuvia Ramen keitoista ja nyt olisi korkea aika kokeilla miten tuo Aasialainen keitto taipuu kalasopan taitajalta 🙂

Ramen keitto

Prep-aika30 mins
Kokkaus aika2 hrs
Kokonaisaika2 hrs 30 mins
Ruokalista: Alkuruoka
Cuisine: Japanese
Keyword: Keitto
Tarjoilut: 4 henk.
Kustannus: 20 €

Ainekset

  • 1,5 l Kanalientä tai kasvislientä
  • Riisi Nuudeleita
  • 250 g Porsaan kylkeä
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 3 kpl Valkosipulin kynsiä
  • 1 rkl Tuoretta Inkivääriä raastettuna
  • 1 kpl Chiliä
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 300 g Maissia
  • 150 g Herkkusieniä tai Siitakesieniä
  • 2 rkl Soijaa
  • 2 rkl Seesamiöljyä
  • 2 rkl Kalakastiketta
  • 1/2 kpl Sitruunaruohoa
  • 1 kpl Lime
  • Mustapippuria
  • Tuoretta Korianteria tai Kevätsipulia

Ohjeet

  • Ota liha tunti aikaisemmin huoneen lämpöön
  • Keitä kanamunat ja anna jäähtyä. Keitä ne kovaksi
  • Lisää kanaliemi kattilaan kuumenemaan
  • Leikkaa sipulit, chili, porkkanat, sienet pieniksi ja raasta inkivääri. Laita nämä myös kattilaan
  • Lisää myös soija, öljy ja kalakastikke, Litistä sitruunaruohon varsi ja laita se kattilaan mukaan
  • Anna kiehua hiljalleen noin kaksi tuntia mutta lisää vielä porkkanaa ja maissia parikymmentä minuuttia ennen kuin on valmista jotta saat vähän tekstuuria keittoon
  • Maistele välillä ja lisää makuja mielesi mukaan
  • Kun olet saanut liemen porisemaan niin ota paistin pannu ja paista porsaan kylkipalat mukavan rapeiksi keskilämmöllä, Leikkaa ne hieman pinemmiksi paloiksi ja laita ne liemikattilaan
  • Kun liemi on valmis laita nuudelit lautaselle ja kaada kiehuva liemi päälle. Asettele porsaan kylkipaloja sekä kasviksia lautaselle, koristele korianterilla ja purista vähän limen mehua päälle
  • Anna nuudeleiden hautua muutama minuutti jonka jälkeen vihdoin pääset herkuttelemaan

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Ramen keitto porsaanlihallaAdd yours →

Kirjoita kommentti