Olen pitkään ihastellut instassa kuvia Ramen keitoista ja nyt olisi korkea aika kokeilla miten tuo Aasialainen keitto taipuu kalasopan taitajalta 🙂
Ramen keitto
Tarjoilut: 4 henk.
Kustannus: 20 €
Ainekset
- 1,5 l Kanalientä tai kasvislientä
- Riisi Nuudeleita
- 250 g Porsaan kylkeä
- 1 kpl Keltasipuli
- 3 kpl Valkosipulin kynsiä
- 1 rkl Tuoretta Inkivääriä raastettuna
- 1 kpl Chiliä
- 2 kpl Porkkanaa
- 300 g Maissia
- 150 g Herkkusieniä tai Siitakesieniä
- 2 rkl Soijaa
- 2 rkl Seesamiöljyä
- 2 rkl Kalakastiketta
- 1/2 kpl Sitruunaruohoa
- 1 kpl Lime
- Mustapippuria
- Tuoretta Korianteria tai Kevätsipulia
Ohjeet
- Ota liha tunti aikaisemmin huoneen lämpöön
- Keitä kanamunat ja anna jäähtyä. Keitä ne kovaksi
- Lisää kanaliemi kattilaan kuumenemaan
- Leikkaa sipulit, chili, porkkanat, sienet pieniksi ja raasta inkivääri. Laita nämä myös kattilaan
- Lisää myös soija, öljy ja kalakastikke, Litistä sitruunaruohon varsi ja laita se kattilaan mukaan
- Anna kiehua hiljalleen noin kaksi tuntia mutta lisää vielä porkkanaa ja maissia parikymmentä minuuttia ennen kuin on valmista jotta saat vähän tekstuuria keittoon
- Maistele välillä ja lisää makuja mielesi mukaan
- Kun olet saanut liemen porisemaan niin ota paistin pannu ja paista porsaan kylkipalat mukavan rapeiksi keskilämmöllä, Leikkaa ne hieman pinemmiksi paloiksi ja laita ne liemikattilaan
- Kun liemi on valmis laita nuudelit lautaselle ja kaada kiehuva liemi päälle. Asettele porsaan kylkipaloja sekä kasviksia lautaselle, koristele korianterilla ja purista vähän limen mehua päälle
- Anna nuudeleiden hautua muutama minuutti jonka jälkeen vihdoin pääset herkuttelemaan