Luomupihviä ja Keltavahveroa

Nyt oli siis vuorossa Charolais luomuhärkää ja odotukset todella korkealla.
Kilon ulkofileepalan olin ottanut pakkasesta edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
Lihan olin itse raaka-kypsyttänyt loppukesällä ja siitä suoraan pakkaseen.
Tästä löytyy enemmän tarinaa tämän lihan raaka-kypsytyksestä: flanksteak-entrecote-ulkofile

2kpl    Naudan/Härän Ulkofilettä
250g       Kanttarellia
2kpl    Sipulia
2dl          Kuohukermaa
0,5dl   Sherryä
2rkl         Voita paistamiseen (puolet sieniin ja toinen puoli pihveihin)
1tl       Sokeria
                Suolaa
           Valkopippuria 
Pihvien paistaminen:
Pihvit huoneenlämpöön noin puolituntia ennen valmistamista.
Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
Nuiji hieman nyrkillä n. 3 senttiä paksuja pihvejä.
Rouhi pinnalle merisuolaa ja mustapippuria. Suolaa saa laittaa paksuun pihviin yllättävän reilusti.
Paistinpannu kuumenemaan ja hieman voita pannulle. Kun voi lopettaa kiehumisen pannu on tarpeeksi kuuma.
Pihvit pannulle ja paista hyvä paistopinta kummallekin puolelle.
Pihvit uuniin ja kun sisälämpötila on 63 astetta ota lautaselle noin kymmeneksi minuutiksi.
Kanttarellikastike:
Putsaa sienistä hiekka pois harjalla ja pilko sienet hieman pienemmiksi. Pilko myös sipulit.
Laita kuumalle pannulle tai kattilaan voita ja sienet perään kun rasva ei enää kiehu.
Paista keskilämmöllä niin kauan kunnes sienistä on suurin osa nesteestä haihtunut.
Lisää sipulit ja anna kuullottua mutta älä ruskista.
Lisää sokeri ja mausteet. Lisää myös sherry ja kerma.
Anna hautua noin 10 minuuttia ja tarkista mausteet.
Lopputuloksena oli todella hyvän makuinen kanttarellikastike ja hyvän makuinen pihvi… mutta…
olin odottanut että tämä luomuliha on jotain elämää suurempaa mutta jostain syystä pihvistä ei tullut mureaa. Minulla ei ollut lämpömittaria käytössä ja pihvit menivät hieman ylikypsiksi joten todennäköisesti tästä syystä pihvit jäi hieman sitkeäksi???… tai sitten liha ei ollut vaan tarpeeksi kauan raaka kypsennyksessä.
No muutamat pihvit löytyy vielä joten joutuu kokeilemaan uudestaan onko eroa jos jätän pihvin huomattavasti raaemmaksi.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Luomupihviä ja KeltavahveroaAdd yours →

Kirjoita kommentti