Grillaus on mukava aloittaa keväällä jollain megalomaanisella pihvillä kuten Tomahawkpihvillä joka sopii grillattavaksi kuin nenä päähän. Lihassa on sopivasti rasvaa joten se sietää hieman kuumenpaakin grilliä oikein erinomaisesti. Nyt olin vielä saanut Weberin bluetooth lihalämpömittarit käyttöön joten odotukset olivat korkealla tähän grillaus sessioon.

Weberin mittari toimii bluetoothilla puhelimen kanssa josta näkee kätevästi lihan sisälämpötilan ja myös grillin lämpötilan. Se myös neuvoo milloin pihvi pitää kääntää ja kauanko kestää kunnes pihvi on valmis medium tai kypsä… miten sen sitten haluatkin. Laitteen akun lataus toimii USB-portin kautta ja sinun on mahdollista mitata kolmea eri grillattavaa samaan aikaan.  Kätevä ja laadukas peli verrattuna näihin halpis mittareihin. Toimii kaikissa grilleissä. Suosittelen.

 

Tomahawkpihvi

Barbeque
Kokkaus aika25 minutes
Kokonaisaika25 minutes
Ruokalista: BBQ
Cuisine: American
Keyword: Pihvi
Tarjoilut: 4 henk
Kustannus: 30 - 60 €

Laitteet

  • Liha huoneen lämpöön tunti ennen aloitusta.
  • Laita pieneen kulhoon pari desiä oliiviäljyä, pari kolme valkosipulin kynttä ja tuoretta timjamia. Valele välillä mausteöljyllä pihvin pintaa grillauksen aikana.
  • Myllystä suolaa pihvin kummallekin puolelle ja jos haluaa niin voi myös käyttää mustapippuriakin.
  • Nosta pihvi suhtkoht kuumaan grilliin ja käännä kun pinnassa on hyvä rapea paistopinta.
  • Kun olet saanut myös toisen puolen paistettua, nosta pihvi grillin ylätasolle ja laske lämpöä reilusti (n.150 asteeseen)
  • Laita lihalämpömittari pihvin keskiosaan ja anna olla niin kauan kunnes sisälämpötila pihvissä on 57 astetta.
  • Nosta liha pois grillistä ja kääri folioon jossa se saa levätä 10-15 minuuttia.
  • Pihvin kanssa sopii hyvin esim. valkosipulimajoneesi ja kevyt vihersalaatti.
Kirjoita kommentti

 

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *