Porsaan sisäfilepihvit
paahdettua palsternakkaa ja pippurikermakastike
Tarjoilut: 2 henk.
Kustannus: 15 €
Ainekset
- 1 kpl kokonainen Porsaan sisäfile
- 1 kpl iso Bataatti
- 4 dl Kuohukermaa
- 2 kpl Palsternakkaa
- 2 rkl Sokeria
- 1 rkl Konjakkia
- Suolaa
- Mustapippuria
- Oliiviöljyä sekä voita paistamiseen
Ohjeet
- Ota porsaan sisäfile huoneenlämpöön puolituntia ennen aloitusta ja leikkaa ylimääräiset lihaskalvot pois fileestä
- Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen
- Leikkaa palsternakat halki pitkittäin
- Ote foliopaperia ja ota yksi halkaistu palstenakka folion päälle
- Lorauta ruokalusikallinen palsternakan päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria
- Kääri foliopaperi palsternakan ympärille ja toista sama kolmen muun palsternakan kanssa
- Nosta palsternakat uunivuokaan tai pellille ja laita uuniin n. 40 minuutiksi
- Ota porsaan sisäfile ja leikkaa n. 3 sentin paksuisia pihvejä siitä
- Laita pihvit isolle lautaselle ja kaada pihvien päälle 3 rkl oliiviöljyä
- Kääntele pihvejä lautasella ja ripottele pihvien päälle suolaa, mustapippuria ja sokeria
- Laita paistinpannu kuumenemaan ja nosta puolet pihveistä pannulle
- Paista pihvien kummatkin puolet niin että niihin tulee kaunis paistopinta, noin 4-5 minuuttia per puoli
- Sokeri karamellisoi pihvin pinnan hyvin ja antaa siihen myös makua
- Kun olet paistanut kaikki pihvit niin nosta myös ne uunivuokaan ja laita uuniin palsternakkojen seuraksi noin 10 minuutiksi
- Älä huuhtele pannua vaan kaada konjakki pannulle ja kaavi paistinpannun pohjalta kaikki maut mukaan
- Lisää kerma, hieman suolaa ja reilusti mustapippuria. Keitä kasaan keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia
- Ota pihvit ja palsternakat pois uunista ja leikkaa yksi pihvi halki nähdäksesi onko kypsyys ok
- Tee lautaselle kaunis annos ja kaada lasiin vaikkapa 19 Crimes The Uprising Australiaista punaviiniä joka sopii porsaan lihan kanssa erittäin hyvin