Tämä on minun kesän 2016 bravuuri grilliannos.
Nopea ja helppo valmistaa, hyvän makuinen ja halpaa.
Porsaan sisäfile maksaa kaupassa yleensä vähän yli kympin kilo ja kokonaisen fileen paino on noin 600 – 700g eli muutamalla eurolla saa kahdelle kunnon aterian.
Se mikä tekee näistä pihveistä niin hyvän on sokeri jolla karamellisoin pihvien pinnan grillissä. Antaa hyvän värin ja maun pihviin.
1 kpl Porsaan sisäfile
Mustapippuria myllystä
Merisuolaa myllystä
Sokeria
Valkosipulirouhetta (jos tykkää)
Oliiviöljyä
Ota file huoneenlämpöön tunti aikaisemmin ennen kun aloitat.
Leikkaa file noin kolme senttiä paksuiksi pihveiksi.
Hiero vähän öljyä pihvien pintaan.
Mausta pihvien kaikki pinnat oman maun mukaan ja laita grilli lämpenemään.
Painele sormin pihvit hieman ohuemmiksi.
Laita lihat grilliin.
Grilli saa olla alkuun kovalla lämmöllä ja kun olet saanut pihveihin kauniin paistopinnan niin pienenennä lämpöä.
Pihveissä oleva sokeri karamallisoi pinnan mutta pidä huoli ettet polta kuitenkaan pihvejä.
Kääntele pihvejä grillauksen aikana.
Leikkaa jossain vaiheessa isoimmasta pihvistä koepala ja tarkista kypsyys.
Sopivan kypsyyden saamiseen menee noin 10 – 15 minuuttia riippuen grillistä.
Pihvi on raaka jos se on sisältä punainen. oikeat sisälämpötilat lihoille
Itse jätän pihvin sisältä aavistuksen punertavaksi jolloin se on murea mutta kuitenkin mehukas.
Pienemmät pihvit kannattaa ottaa aikaisemmin pois grillistä.
Pihvien kanssa sopii hyvin esimerkiksi Bataattipyree. bataattipyree
Salaattina toimii hyvin jokin rapea salaatti esimerkiksi jääsalaatti.
Pilko kirsikkatomaatteja sekaan.
Mozarellajuusto paloja, kurpitsansiemeniä ja vähän tuoretta basilikaa.
Loraus balsamicoa päälle niin se on siinä.