Naudan tomahawkpihvejä on tullut grillailtua useamminkin mutta tällä kertaa mukaan tarttui kaupasta muhkeat possun vastaavat Tomahawk pihvit. Itse pihvi on hieman pienempi kilohinnaltaan sekä kooltaan. Suurin ero naudan tomahawkeihin on kuitenkin siinä että nyt ei voi jättää lihaa mediumiksi vaan juuri ja juuri sen verran kypsäksi että liha ei pääse kuitenkaan kuivumaan liikaa. Testasin nyt myös miten tähän sopisi maustevoin käyttö ja kyllä on sanottava että näistä tuli yksi parhaimman makuisista pihveitä mitä olen syönyt. Pihvin luu sekä rasva antaa lihalle mehevää makua ja koska tätä lihaa on pakko kypsentää pidempää niin rasvan saa helpommin sulamaan ja antamaan makua pihville.

Porsaan Tomahawk pihvi

Tomahawk steak
Kokkaus aika25 minutes
Kokonaisaika30 minutes
Ruokalista: BBQ
Cuisine: American
Tarjoilut: 2 henk.
Kustannus: 10 €

Laitteet

  • Grillissä

Ainekset

  • 2 dl Oliiviöljyä Yrttivoille
  • 2 rkl Voita Yrttivoille
  • 3 kpl Valkosipulin kynsiä Yrttivoille
  • Timjamia Yrttivoille
  • Suolaa Yrttivoille ja lihalle
  • Mustapippuria Yrttivoille
  • Bbq maustetta Lihalle

Ohjeet

  • Ota pihvi huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta
  • Laita öljy, voi, pilkotut valkosipulit, yrtit ja mausteet pieneen kulhoon ja sekoita. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia
  • Valele pihvin pinataan vähän tekemääsi yrttivoita, Laita myllystä suolaa ja hiero bbq-maustetta pihvin kummallekin puolelle
  • Nosta kuumaan grilliin ja paista hyvä paistopinta (3-4 minuuttia)
  • Käännä pihvi ja valele voi/mausteseoksella pihvin pinta
  • Kun pihvin toinenkin puoli on saanut hyvän paistopinnan valele maustevoilla ja nosta grillin ylemmälle tasolle hautumaan noin 20 minuutiksi
  • Jos käytät lihalämpömittaria niin ota pihvi pois grillistä kun mittari näyttää 75 astetta. Anna levätä foliossa n. 10 - 15 minuuttia enne kuin leikkaat pihvistä
  • Lopputuloksena saat mielettömän valkosipulisen, timjamisen ja maukkaan pihvin... kylkeen vielä salaatti, hyvä majo ja olut niin se on siinä
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *