Yleensä siskon poika soittelee ja kyselee minulta vinkkejä ruuanlaittoon mutta tällä kertaa sain häneltä niin mielenkiintoisen vinkin miten porsaan sisäfileestä saa kokonaisena tehtynä erittäin hyvän… ellei täydellisen. No pakkohan tuo oli kokeilla.
Kuorrutettu Porsaan sisäfile uunissa
Ainekset
- 1 kpl Porsaan sisäfile
- 0.5 dl Oliiviöljyä extra virgin
- 2 rkl Dijon sinappia kokojyvä
- 1/2 pnt Korianteria
- 1/4 pnt Persiljaa
- 1/4 pnt Basilikaa
- 3 kpl Valkosipulin kynttä
- Saksanpähkinöitä
- Suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
- Ota liha huoneenlämpöön tunti aikaisemmin
- Pilko valkosipulit ja yrtit pieneksi
- Laita muutama pähkinä muovipussiin ja nuiji nekin pieniksi muruiksi
- Sekoita kaikki öljyn ja sinapin kanssa tasaiseksi massaksi
- Nosta sisäfile voideltuun uunivuokaan ja laita myllystä päälle suolaa ja mustapippuria.
- Levitä maustemassa tasaisesti lihan päälle ja laita 150 asteiseen uuniin.
- Kun lihan sisälämpötila on n. 58 astetta nosta uunin lämpötila 250 asteeseen.
- Anna olla uunissa niin kauan kunnes fileen pinta saa kauniin rusketuksen ja lihan sisä lämpötilan pitäisi tässä vaiheessa olla suunnilleen 65 astetta.
- Tein fileen kylkeen vielä pippurikastikkeen ja keitetyt perunat.
On kyllä sanottava että tämä oli paras porsaanfile mitä olin koskaan syönyt. Maustekuorrutus antaa todella hyvin makua ja nyt kun sattui kaupasta vielä hyvälaatuinen liha mukaan niin kyllä suu napsasi. Ehdottomasti jatkoon.